Bilbao slår Barcelona for å avansere

Bilbao, som spilte på hjemmebane, scoret lynraskt motstanderens mål i kampens 38. sekund. I nærkampen foran motstanderens mål var Guruzeta, som hadde på seg en Athletic Bilbao drakt, umarkert og volleyet målet, 1-0 tar. ledelsen. De to sidene klarte ikke å score igjen, så det gikk overtid. I det 105. minutt gjorde Barcelona en feil i bakfeltet. Inakis høyrefotskudd fra 16-meteren traff lengste hjørnet og spratt utenfor stolpen. Ghaneseren gjorde et tilleggsskudd og Bilbao tok igjen ledelsen 3-2. Nico Williams scoret deretter nok et mål i det 120. minutt, og ga hjemmelaget en 4-2-seier.

I en annen kamp tapte La Liga-leder Girona uventet 2-3 for Mallorca og gikk glipp av semifinalen, og avsluttet lagets 17-kampers ubeseirede rekke i alle konkurranser. Girona, som spilte på bortebane i denne kampanjen, presterte ikke bra i første omgang. Forsvaret ble til og med scoret av Larin og Platz i Fotballdrakterinnen 14 minutter. Mallorca ledet 3-3 i første omgang. 0 er langt foran. Stuani fikk tilbake Girona med et straffespark i det 68. minutt, og Savio scoret også på stopptid, men laget tapte likevel 2-3.